RCA IEFTIN

Cum obtii un RCA ieftin? 

Asigurarea RCA (Asigurare de Raspundere Civila Auto) este o asigurare prin care persoanele prejudiciate in urma unui accident auto, produs din vina soferului asigurat, primesc despagubiri pentru daunele materiale. Acestea se acorda in functie de fiecare caz in parte, pentru vatamarile corporale suferite sau chiar decese. Persoana care a produs accidentul nu poate beneficia de despagubiri pentru propriul vehicul in baza politei de asigurare RCA. Daunele produse propriului vehicul se pot despagubi in baza unui alt tip de asigurare. Este vorba de polita de asigurare facultativa de avarii si furt – asigurarea CASCO.

Atentie! Asigurarea RCA este obligatorie, chiar si in cazul in care proprietarul unui autovehicul are deja o asigurare de tip CASCO.

RCA obligatoriu, RCA ieftin

Proprietarii de vehicule, fie persoane fizice sau juridice, trebuie sa incheie o asigurare RCA si sa plateasca prima de asigurare aferenta. Acestia au si obligatia de a aplica pe parbrizul vehiculului, intr-o zona vizibila, vinieta primita odata cu polita de asigurare.

Stim ca obtinerea actelor auto este deseori destul de anevoioasa. De aceea, ne propunem ca, prin oferirea unui RCA ieftin si cat mai convenabil, in functie de autoturismul dumneavoastra, sa transformam procesul de incheiere a unei polite de asigurare intr-o sarcina cat mai usoara. Asadar, daca sunteti in cautare unor oferte de RCA ieftin, va punem la dispozitie serviciile noastre de incheiere a unui contract de asigurare:

Cum puteti incheia asigurarea RCA?

Daca achizitionati un autovehicul nou, asigurarea RCA se poate incheia direct la vanzator, cu reprezentantul asiguratorului autorizat.  Se recomanda aceasta procedura intrucat asigurarea intra in vigoare odata cu autorizatia provizorie de circulatie sau cu inmatricularea vehiculului dumneavoastra, fiind asigurat inclusiv pe parcursul primului drum efectuat.

In cazul in care nu este vorba de o masina noua, persoana care vinde un vehicul are dreptul sa primeasca inapoi de la asiguratorul RCA partea din prima platita aferenta perioadei ramase pana la expirarea valabilitatii asigurarii, daca nu a produs prejudicii pe perioada derularii contractului. Pentru a recupera aceasta suma, el se va adresa asiguratorului si ii va prezenta acestuia documentele care fac dovada instrainarii vehiculului.

Este bine de stiut ca :

  • trebuie sa verificati frecvent data de expirare a politei de asigurare RCA si a ITP-ului(optati pentru RCA ieftin, sunand la unul din numerele de telefon incluse in sectiunea ”Contact”)
  • asigurarea RCA nu este facultativa, lipsa ei generand aplicarea unei amenzi intre 1000 si 2000 lei
  • aplicarea amenzii nu este singura sanctiune; vi se vor retine si talonul si placutele de inmatriculare
  • daca vindeti masina pentru care ati platit RCA un an intreg, veti primi banii pentru diferenta de prima cu conditia ca in perioada de valabilitate sa nu se fi platit si sa nu se datoreaze despagubiri

Ce riscuri se acopera cu asigurarea RCA?

In mod normal se acopera ricuri precum: furt, zgarieturi, ciocniri, loviri, rasturnari, incendiu, explozie, caderea unor corpuri pe autovehicul, patare, carbonizare, inundatii, furtuna, uragan, cutremur, afumare, prabusire sau alunecare de teren, ploaie torentiala, grindina, trasnet, avalansa de zapada, greutatea stratului de zapada sau gheata.

’’Sunt multumit ca am gasit un RCA ieftin, dar am nevoie si de Cartea Verde’’

Ce este Cartea Verde? Cartea Verde reprezinta o asigurare valabila doar in afara teritoriului Romaniei. Avand aceasta asigurare, se vor acorda despaguiri pentru sumele pe care asiguratul este obligat sa le plateasca pentru distrugerea de bunuri sau vatamare corporala. Spre deosebire de RCA, prin Cartea Verde se acopera despagubirile ca rezultat al unor accidente de circulatie petrecute in afara teritoriului tarii noastre. Se ofera, de asemenea, despaguiri pentru eventualele cheltuieli facute de asigurat in procesul civil.

Ce riscuri se acopera cu asigurarea Cartea Verde?

Acest tip de asigurare acopera prejudiciile de care asiguratul sau persoanele cuprinse in asigurare raspund fata de terte persoane pagubite prin accidente de autovehicule care au loc pe teritoriul tarilor mentionate in documentul international de asigurare “Carte Verde”.