Auto Belgia

Noutati de pe piata auto Belgia

Belgia ocupa locul trei in lume la productia de bere si stim ca ciocolata belgiana este excelenta. Dar ce legatura are industria alimentara cu piata auto Belgia?

Ei bine, belgienii se pot mandri nu doar cu produse excelente precum cele mentionate mai sus, ci si cu productii extraordinare de pe piata auto Belgia. Marca Imperia, disparuta de pe piata automobilelor belgiene in urma cu sase decenii, renaste, amenintand piata hibridelor de lux prin crearea unui model retro cu propulsie hibrida. Poarta numele de Imperia GP(Green Propulsion) si iese in evidenta prin imbinarea unui motor turbo de 1,6 litri de 200 CP si un motor electric de 150 CP. Astfel, puterea totala este de 350 CP si poate ajunge de la 0 la 100 km in 4 secunde, in mod hibrid si in 6 secunde in regim electric. Modelul neo-retro belgian este disponibil din 2012, la pretul de 89,950 euro.

Fara sa lasam de-o parte performantele belgienilor in materie de automobile de lux, mergem mai departe pentru a va prezenta preferintele pentru marcile straine prezente in Belgia, printre care se numara si marca romaneasca foarte indragita pe piata internationala, Dacia.

Pe piata auto Belgia se realizeaza periodic studii cu referire la produse si marci. Prin intermediul unui chestionar online s-a realizat un studiu legat de fiabilitatea masinilor comercializate in special pe piata auto Belgia, dar si in alte tari invecinate Belgiei. Participantii la studiu au fost in numar foarte mare(30.000 persoane), astfel ca putem avea certitudinea ca rezultatul acestuia reflecta destul de bine preferintele clientilor belgieni.

Trebuie sa fie un motiv de mandrie pentru romani faptul ca in topul celor mai fiabile marci auto din anul 2011 se afla Dacia(urmata de Honda si Kia), iar in ceea ce priveste fiabilitatea pe modele de masini, Dacia Sandero se afla pe locul 3(precedata de Toyota Prius si Renault Scenic).

In cadrul aceluiasi studiu s-a facut referire si la marcile de masini pe care clientii le-ar recomanda prietenilor, Dacia ocupand din nou locul trei, ceea ce ne indica faptul ca marca romaneasca devine tot mai apreciata odata cu extinderea pietelor unde Dacia se comercializeaza.

La achizitionarea unei masini second hand, indiferent ca provine de pe piata auto Belgia sau din alta tara, va sugeram sa verificati cu atentie identitatea celui care vinde masina, avand in vedere ca masina provine de la un particular. De asemenea, inainte de a semna vreun act, asigurati-va ca seria de sasiu corespunde cu cea din documente. Desi foarte important, acest detaliu este deseori neglijat.

Mai exista si alte aspecte legate de o masina second hand, pe care nu trebuie sa le neglijati. Exteriorul poate spune multe despre modul in care a fost intretinuta masina. In primul rand, uitati-va daca masina a fost revopsita, cat de bine si aflati si motivul pentru care a fost vopsita. Atentie marita atunci cand pretul masinii este mai mic decat pretul mediu al aceluiasi model sau al unui model asemanator. Verificati seriile de sasiu si motor si observati cu atentie loviturile frontale si laterale, rugina, precum si airbag-urile.

Pentru mai multe detalii vizitati-ne la: http://www.4tuning.ro/tehnica-auto/ponturi-de-la-profesionisti-la-ce-sa-te-uiti-cand-cumperi-o-masina-5791.html