Auto Olanda

Auto Olanda – Masini second  hand

Olanda este o tara cu economie dezvoltata, fiind un exportator important de masini si utilaje, produse chimice, fonta, otel si gaze naturale .

In ceea ce priveste sistemul rutier in Olanda, aceasta dispune de o retea extraordinara de autostrazi, care reduc semnificativ durata unei calatorii pe teritoriul tarii. Cat despre circulatia pe strazile Olandei, aceasta se efectueaza pe partea dreapta a drumului, aplicandu-se sistemul prioritatii de dreapta, iar pentru respectarea regulilor precum purtarea centurii, limita de viteza, neutilizarea mobilului in timpul condusului, se aplica amenzi consistente pentru ca rezultatele sa fie cat mai multumitoare. De exemplu pentru incalcarea ultimei reguli mentionate se percepe o amenda care depaseste 140 de euro.

Un rol important pe piata auto Olanda il are targul auto din Utrecht, cel mai mare si mai bine organizat targ de masini din Europa. Vehiculele aflate in acest targ sunt controlate legal in mod regulat de catre politie, autoritati vamale, Serviciul Guvernamental pentru Circulatie Rutiera (RDW). Acest control garanteaza din mai multe puncte de vedere calitatea serviciilor necesare pentru cumpararea autovehiculelor, in numar de aproximativ 1600, care constituie oferta saptamanala.

Daca doriti sa achizitionati un automobil de pe piata auto Olanda si inca nu sunteti sigur daca este cea mai buna alegere, va aducem cateva motive in plus, care va pot ajuta sa va hotarati. Astfel, trebuie sa stiti ca inspectia tehnica periodica obligatorie, drumurile netede si nivelul de intretinere a automobilelor olandeze plaseaza piata auto Olanda in primele locuri in Europa si garanteaza cel mai bun raport calitate-pret.
Un alt aspect pozitiv este faptul ca inregistrarea vehiculului cumparat de pe piata auto Olanda, eliberarea placutelor de inmatriculare pentru tranzit, precum si asigurarea dureaza aproximativ o jumatate de ora. Avand in vedere ca pentru multi dintre dumneavoastra timpul este foarte pretios, obtinerea actelor necesare intr-un timp atat de scurt, reprezinta un real avantaj.

Daca doriti sa mergeti la targul Utrecht, va sugeram sa tineti cont de urmatoarele informatii cu privire la regulile de conduita pe care vizitatorii trebuie sa le respecte. Astfel, nu va este permis accesul pana la ora 6.00, perimetrul targului fiind inchis pana la aceasta ora. Parcarea pe drumurile de acces se sanctioneaza cu amenda de 100 de euro. Exista si un aspect care favorizeaza vizitatorii, acestia beneficiind de parcare gratis. Acelasi lucru este valabil si pentru camioane si trailere(remorca folosita pentru transportul pieselor grele). Trebuie sa mai stiti ca in Olanda este interzisa innoptarea in masina pe drumurile publice. In cazul in care veti fi gasit intr-o astfel de situatie, veti fi obligati sa parasiti locul si sa fiti primiti o amenda de 100 euro. Vanzarea si cumpararea de autovehicule sunt interzise pe drumurile de acces ale targului auto, in zona de parcare a vizitatorilor, de incarcare si descarcare a targului auto sau inainte de ora 6.00, ora deschiderii targului.

Cand cumparati o masina de pe piata auto Olanda documentele pe care trebuie sa le obtineti sunt:

  •  certificat de inmatriculare – partea I(IA), partea II(IB) si copie a partea III sau certificat de transfer
  •  partea 1B a certificatului de indicare a numelui proprietarului
  •  raport valabil de inspectie APK
  • set placute de inmatriculare cu logo-ul albastru al Europei

Este esential sa solicitati vanzatorului o factura sau un contract de vanzare-cumparare si sa comparati cu grija numarul de sasiu inscris pe certificatul de inmatriculare cu numarul de sasiu inscris pe margine.

Atentie! Puteti beneficia gratis de controlul gratis al documentelor auto la VWE (Biroul pentru Documentare si Administrare pentru Autovehicule) – etajul 1, Biroul 4.

Persoana care va conduce automobilul achizitionat trebuie controleze raportul de inspectie tehnica APK, inspectie care trebuie sa fie valabila in momentul cumpararii autovehiculului si sa dureze macar cateva zile. Tot la VWE vi se poate controla gratis data de expirare a acestei inspectii. Nu uitati ca placutele de inmatriculare de tranzit, precum si asigurarea sunt obligatorii. Daca transportul se face pe trailer, inspectia APK nu mai este necesara.